Hlavní obsah

Americký Dallas pustoší tornáda, berou střechy i kamióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas

Silná tornáda zasáhla v úterý souměstí Dallas-Fort Worth v americkém státě Texas. Zanechala za sebou značné škody a přerušila provoz na místním mezinárodním letišti. Meteorologická služba vyhlásila v oblasti stav pohotovosti.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Místní televize přinesly záběry nákladních vozů, které živel vynesl z parkoviště několik desítek metrů do vzduchu. Jedno z tornád směřovalo k mezinárodnímu letišti Dallas-Fort Worth, kde byl přerušen provoz. Cestující i personál se uchýlili do chodeb, toalet a dalších úkrytů, aby se chránili před rozbitým sklem.

Zatím žádní zranění ani mrtví

Zatím nejsou zprávy o raněných nebo obětech. Místní televize WFAA však přišla se záběry domů na jižním okraji města, které byly buď zcela zničeny, měly utrženou střechu nebo přišly o jedno poschodí.

Podle meteorologické služby jsou smrště "velké a mimořádně nebezpečné".

Podle meteorologické služby způsobily živly "značné škody" také v Cleburne jižně od Fort Worth a v Lancasteru jižně od Dallasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám