Hlavní obsah

V Mexiku našli zmučená těla čtyř adolescentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

Těla čtyř adolescentů poznamenaná mučením našla policie ve středomexickém městě Cuernavaca. U těl byl nalezen vzkaz napsaný nejmenovanou zločineckou skupinou, informovala v pátek agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Drogová válka v Mexiku si za uplynulých pět let vyžádala nejméně 50 000 lidských životů.

Článek

Plastové pytle s těly studentů ve věku od 13 do 17 let zločinci pohodili na ulici v rezidenční části města, které leží přibližně 80 kilometrů jižně od metropole Mexico City.

Jeden z chlapců odešel asi před deseti dny od své rodiny. Naposledy byl spatřen, jak jezdí na skútru s dalšími dětmi v oblasti, kde bylo poté nalezeno jeho tělo.

Z Města věčného jara se stává bojiště

Cuernavaca, hlavní město státu Morelos, je nazýváno Město věčného jara v odkazu na mírné počasí, které se během roku příliš nemění. Jako lázeňské město jej využívali už aztéčtí panovníci a i v současnosti jej nejen kvůli klimatu vyhledávají zahraniční i místní návštěvníci.

Násilí zde výrazně vzrostlo od prosince 2009, kdy tu byl zabit drogový boss Arturo Beltrán Leyva, jeden z nejhledanějších obchodníků s drogami v zemi. Členové gangu pak začali bojovat o kontrolu nad Beltránovým územím.

Loni v březnu ozbrojenci povraždili v Cuernavace sedm mužů, mezi nimi i syna nepříliš známého, ale oceňovaného básníka Javiera Sicilii. Ten pak vedl národní protest proti drogové válce, která si za uplynulých pět let vyžádala v Mexiku nejméně 50 000 lidských životů.

Reklama

Související témata:

Související články

V Mexiku dopadli bosse řezníků z klanu Zetas

Příslušníci mexických námořních sil v pondělí v Cordobě v severním státě Veracruz dopadli velitele nejobávanějšího drogového kartelu Zetas. Raúl Fernández,...

Mexická policie našla pět useknutých hlav

Mexická policie našla v severomexickém městě Torreon useknuté hlavy pěti lidí, kteří se zřejmě stali oběťmi násilí mezi drogovými gangy. Po tělech se stále...

Výběr článků

Načítám