Hlavní obsah

Policista brutálním způsobem zatýkal 66letého postiženého muže

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Na veřejnost se v minulém týdnu dostaly šokující záběry, na kterých policista v americkém Melbourne použil brutální metody při zatýkání 66letého muže. Podle dostupných informací napadený muž trpěl demencí. Pobuřující je ale zejména fakt, že se policista před zatýkáním snažil vypnout nahrávací zařízení ve svém služebním voze.

BEZ KOMENTÁŘE: Policista vypnul nahrávací zařízení a následně zbil dementního muže

 
Článek

Policejní důstojník Derek Middendorf z Melbourne na Floridě počátkem října použil na první pohled nepřiměřenou sílu, když zatýkal 66letého Alberta Flowerse. Nejprve ho kopl do žaludku, a když ho shodil na zem, několikrát ho ještě praštil.

Garrick Flowers, synovec napadeného, pro televizi WFTV uvedl, že na policistu křičel, ať přestane. Upozorňoval ho také, že je jeho strýc dementní.

„Je mu 66 let a je po trojnásobném bypassu, myslel jsem, že ho to zabije,“ řekl Garrick Flowers.

Důstojník však před zatčením vypnul bezpečnostní kameru u předního skla služebního auta. V oficiální zprávě pak uvedl, že se k němu Flowers přiblížil velmi rychle, byl agresivní a zdálo se, že má u sebe nůž. Pracovníci policejního oddělení ale byli schopni video bez zvukové stopy ze zařízení zpětně extrahovat.

Flowers prý vytáhl nůž na svého zaměstnance

Napadený se svým synovcem spoluvlastní podnik, který zajišťuje péči o trávníky. V den incidentu se údajně nepohodl ohledně financí s jedním ze zaměstnanců a vytáhl na něj nůž. Zaměstnanec proto zavolal policii.

Ve chvíli kdy muži zákona dorazili, rodinní příslušníci se nechali slyšet, že Flowers žádný nůž nevytáhl. Celá záležitost byla podle nich už vyřešena, přesto došlo k zatčení. Middendorf prý Flowerse škrtil a na videu je dokonce vidět i další policejní důstojník, který zasáhl Flowerse taserem do obličeje.

Důstojníka žádný postih zatím nečeká

Napadený tak skončil v nemocnici, kde se zotavoval téměř celý měsíc. Policií byl obviněn z napadení veřejného činitele a stanul před soudem. Toto úterý však byl veškerých obvinění zproštěn.

Middendorfa pak čekal jediný postih, obdržel písemné napomenutí za vypnutí nahrávacího zařízení. Policejní oddělení podle informací televize WFTV ani nadále nemá v plánu nařizovat interní vyšetřování.

„Derek Middendorf je ceněný důstojník. Jeho záznamy od roku 2005, kdy se stal členem našeho oddělení, vypovídají o velmi dobré práci, kterou pro město odvádí,“ uvedl Steve Mimbs, velitel policejního oddělení v Melbourne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám