Hlavní obsah

Kameraman natočil vlastní smrt. Byl zastřelen při policejní razii

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Kameraman Gelson Domingos byl smrtelně zraněn při natáčení speciální policejní akce proti pašerákům drog. Tragická událost se odehrála v přístavu u brazilského Ria de Janeiro. V momentě, kdy kulka zasáhla Gelsona do hrudníku, měl stále zapnutou kameru, dá se tedy říct, že natočil svou vlastní smrt.

Článek

Šestačtyřicetiletý Domingos natáčel pro TV Bandeirantes policisty u zásahu proti pašerákům drog v přístavní chudinské čtvrti Antares. Razie se během chvíle změnila v nelítostnou přestřelku, při které byl kameraman a otec tří dětí zasažen do hrudníku.

Na záznamu je vidět střílející policista na pašerácké doupě, ozve se několik dalších výstřelů, po posledním jde Domingos i s kamerou k zemi.

„Kulka proletěla neprůstřelnou vestou a způsobila mu smrtelná poranění, zemřel při převozu do nemocnice,“ vysvětluje místí novinář. „Byl to otec tří dětí, oddaný manžel a oběť násilí, které v Brazílii postihuje nevinné lidi každý den.“

TV Bandeirantes, pro kterou kameraman natáčel, se stala terčem ostré kritiky. Podle policie neměl být Domingos na takto nebezpečnou akci vůbec poslán a Unie novinářů Ria připisuje televizi odpovědnost za jeho smrt. „Neprůstřelné vesty novináře neochrání před zbraněmi, které používají pašeráci a dealeři drog,“ uvedla prezidentka unie Suzana Blass.

Čtyři pašeráci byli při akci zabiti a osm bylo obviněno z obchodu s drogami.

Reklama

Výběr článků

Načítám