Hlavní obsah

Republikán Cain měl 13 let udržovat nemanželský poměr s podnikatelkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Republikánský prezidentský kandidát Herman Cain čelí dalšímu obvinění. Jistá podnikatelka v pondělí uvedla, že Cain s ní 13 let udržoval nemanželský poměr. Cain tvrzení podobně jako dřívější obviňování ze sexuálního obtěžování ostře odmítl. Podle agentury Reuters ale poprvé naznačil, že tvrzení týkající se jeho minulosti by ho mohly donutit odstoupit z klání o křeslo amerického prezidenta.

Článek

Caina ze sexuálního obtěžování, jež se údajně stalo v 90. letech minulého století, obvinily nejméně čtyři ženy.

"Je to tu zase. Nic špatného jsem neprovedl," řekl Cain televizi CNN ohledně nejnovějšího obvinění z nemanželského poměru. Vyloučil, že dotyčná by mohla mít e-maily, dopisy nebo jiný materiál, který by případně mohl sloužit jako důkaz vztahu.

Uvedl, že nemá co skrývat, připustil ale, že ženu z amerického státu Georgia, která za obviněním stojí, zná. Prohlásil také, že bude v kampani pokračovat, dokud bude mít podporu své ženy. Na otázku, zda by kvůli obviněním proti němu kampaň ukončil, řekl:"Takové rozhodnutí bych učinil s ohledem na okolnosti a na to, jak to zasahuje mou ženu a rodinu," řekl podle Reuters.

Televize v Atlantě krátce po jeho popření zveřejnila na webu tvrzení jisté Ginger Whiteové, která uvedla, že věděla o tom, že Cain je ženatý.

"Nebylo to složité... byla jsem si také vědoma, že jsem byla zapletena do velmi nepatřičné situace, vztahu," uvedla podle agentury AP dotyčná. Cain jí prý několik let platil letenky, aby za ním mohla létat na různá místa. Vztah prý skončil krátce předtím, než bývalý podnikatel oznámil záměr kandidovat na prezidenta USA. "Byla to zábava....Bylo to něco, co mě v té době dostalo pryč z jednotvárného života. A bylo to vzrušující," řekla v rozhovoru s televizí Fox 5.

Sexuální obvinění odmítá

Cain se v říjnu překvapivě zařadil na první místo v průzkumech před republikánskými primárkami. Jeho podpora mezi voliči se však propadla poté, co se před necelým měsícem objevila první obvinění ze sexuálního obtěžování žen v době, kdy byl vysoce postaveným činitelem americké asociace restaurací.

Cain ze zveřejnění informací o údajném sexuálním obtěžování dříve obvinil svého soupeře v boji o republikánskou nominaci, texaského guvernéra Ricka Perryho, do nějž v minulosti přešla řada sympatizantů ke Cainovi.

Primární volby, z nichž vzejde republikánský kandidát do prezidentských voleb, začnou v lednu. Vítěz se příští rok v listopadu utká s úřadujícím demokratickým prezidentem Barackem Obamou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám