Hlavní obsah

Počet obětí bouře Irene vzrostl na 40

Novinky, CNN, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Na čtyřicet vzrostl počet obětí bouře Irene, která zasáhla severovýchod USA a způsobila značné škody, které pojišťovny odhadují až na sedm miliard dolarů. Bez proudu se ocitlo osm miliónů lidí a Vermont zažívá nejhorší povodně za celá desetiletí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hurikán Irene pustošil New York i KanaduVideo: Reuters

 
Článek

V USA si Irene vyžádala podle agentury AP čtyřicet obětí v jedenácti státech. Stav nouze ale byl vyhlášen ve třinácti státech.

Lidé většinou zahynuli při pádech stromů, ale smetla je i voda nebo vlny oceánu. Zahynul také connecticutský kanoista, jehož loď se převrátila a vtáhl ho proud. Zabíjely i stržené dráty elektrického vedení. V Connecticutu uhořel muž, jehož dům vzplál po pádu stromu. V New Jersey zahynulo šest osob, ve dvou případech v autech, která smetla voda. V New Yorku se utopil muž, který se věnoval windsurfingu, a muž na člunu, který se převrátil.

Nejvíce postižené jsou státy New York, Connecticut a Vermont, kde jsou bez proudu tři milióny lidí. Postižena je ale i Kanada, která hlásí jednu možnou oběť.

Běsnící živel

Ve Vermontu byly smeteny mosty a zaplaveno městečko Brattleboro, které navštívil guvernér Peter Shumlin. „Extrémní devastace, kterou jsem viděl ve Vermontu, láme srdce,“ řekl guvernér.

„Nejsme Manhattan, ale i ve Vermontu žijí lidé,“ dodal s narážkou, že média se zaměřují na centra.

Foto: Brian Snyder , Reuters

Hasiči u řeky Pompton bojují s požárem zemního plynu unikajícího z poškozené potrubí, která prasklo, když se řeka rozvodnila.

Ve Waterbury napršelo 28 centimetrů a z nemocnice museli odvézt 50 pacientů. Částečně zničeno bylo i lyžařské středisko, kde uvízlo sto hostů a sto lidí personálu.

Newyorské městečko Pratsville voda odřízla a zpustošila. Nakonec se ale posledních všech 21 odříznutých osob podařilo v pondělí zachránit.

Foto: Brian Snyder , Reuters

Stržený kus silnice ve Vermontu

Už v neděli bylo zachráněno z městečka 87 osob. Potok Schoharie stoupl o 4,5 metru kvůli přívalovým dešťům a změnil se v běsnící živel, který smetl vše, co mu stálo v cestě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám