Hlavní obsah

Dick Cheney podepsal už v roce 2001 svoji rezignaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bývalý americký viceprezident Richard Cheney podepsal již krátce po nástupu do funkce v roce 2001 tajný rezignační dopis, který poté uchovával v trezoru. Jedním z hlavních důvodů byl jeho zdravotní stav. Cheney to řekl v rozhovoru americké televizi NBC.

Článek

"Udělal jsem to, protože jsem měl obavu ... z několika důvodů. Jedním z nich bylo moje zdraví. Bylo možné, že mě postihne infarkt nebo mrtvice, které by mě zneschopnily. A neexistuje žádný způsob, jak se zbavit viceprezidenta, který není schopen výkonu funkce," řekl Cheney, který v životě prodělal několik infarktů a srdečních operací.

O rezignačním dopise prý věděl tehdejší prezident George Bush a také jeden z blízkých spolupracovníků dnes sedmdesátiletého Cheneyho.

Bývalý viceprezident poskytl televizi NBC rozhovor, který bude odvysílán 29. srpna, u příležitosti vydání svých pamětí. Kniha s názvem In My Time se na pultech obchodů objeví 30. srpna.

Reklama

Související články

Podle Cheneyho Obama ohrožuje bezpečnost USA

Bezpečnostní politiku a ekonomické kroky nového amerického prezidenta Baracka Obamy kritizoval bývalý viceprezident Dick Cheney, který patřil k architektům...

CIA prý léta tajila protiteroristický program

Americká Ústřední zpravodajská služba (CIA) prý osm let zatajovala americkému Kongresu informace o tajném protiteroristickém programu. Postupovala tak údajně...

Výběr článků

Načítám