Hlavní obsah

Zadržený mexický gangster má na svědomí 600 vražd

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

Policie v Mexiku zadržela šéfa drogového gangu, který stojí za šesti stovkami vražd. Oscar Osvaldo García Montoya byl zatčen při razii na předměstí metropole Ciudad de México v noci na čtvrtek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mexická policie zatkla gangstera, který má na svědomí 600 vraždVideo: Reuters

 
Článek

Gang zvoucí se podle populární televizní loutky Ruka s očima, který 36letý Montoya vedl, proslul svojí brutalitou v okolí hlavního města. Skupina často svým obětem stínala hlavy. Většinou zabíjela členy konkurenčních gangů.

„Přiznal se k osobní účasti na 300 vraždách a k nařízení vykonání dalších 300,“ informoval státní žalobce Alfred Castillo.

Montoya je podle jeho slov bývalým příslušníkem mexického námořnictva, který dezertoval. Výcvik prodělal také u guatemalských zvláštních sil Kaibiles, o jejichž některých členech se soudí, že pracují pro mexické kartely. Později Montoya pracoval jako nájemný vrah pro drogové bosse Edgara Valdeze a Beltrána Leyvu. Po jejich zadržení vytvořil vlastní skupinu.

Boje v souvislosti s drogami si v Mexiku od roku 2006 vyžádaly životy více než 42 000 lidí, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám