Hlavní obsah

Blesky zasáhly americkou základnu a několik domů v Kanadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blesky udeřily v posledních dnech s ničivou silou na Severní Ameriku. Bouřky měly ve středu po poledni za následek hospitalizaci 77 kadetů na vojenské základně ve státě Mississippi. V Kanadě pak o den dříve blesky spálily dva rodinné domy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Blesky podpálily v Kanadě nejméně dva domyVideo: Reuters

 
Článek

Kadeti se na základně vzdušných sil USA Camp Shelby v Hattiesburgu připravovali na nasazení v Iráku. Na bouřku, která se nad jejich hlavami přehnala po poledni, však připraveni nebyli. Dva kadety podle agentury Reuters po úderu blesku odvezly sanitky, zbytek z celkem  77 postižených byl převezen do nemocnice v autobusech.

Na oblast Toronta naopak blesky udeřily v úterý po ránu a jejich silné výboje osvětlovaly ještě potemnělou oblohu. Jeden ze silných úderů sežehl dva rodinné domy.

V jednom z nich v Caledonu zanechal blesk díru ve střeše a plameny zničily skoro celé druhé patro. Hasiči museli dům odříznout od sítí a uhasit plameny.

Podobné následky měl i úder hromu ve Scarborough. Zde navíc došlo k výpadku rozvodu  elektřiny a tisíce lidí zůstaly bez proudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám