Hlavní obsah

Zemřela nejstarší osoba planety, 115letá Američanka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas

Ve věku 115 let v pondělí v Texasu zemřela nejstarší osoba světa, Američanka Eunice Sanbornová. Informovala o tom agentura AFP. Titul nejstarší ženy na světě po Sanbornové převzala znovu Američanka, Besse Cooperová z Georgie, narozená 26. srpna 1896.

Článek

Podle údajů organizace GRG, která sleduje nejstarší žijící osoby z celého světa, bylo Sanbornové 114 let. Její příbuzní ale tvrdí, že GRG čerpá své informace z chybných dat amerického statistického úřadu a že se Sanbornová narodila 20. července 1895. Texasanka oslavila loni s rodinou 115. narozeniny.

Sanbornová se narodila německému otci a irské matce. Za svůj život byla třikrát vdaná. Z prvního manželství, do něhož vstoupila v roce 1913, měla jedinou dceru Dorothy, která v roce 2005 zemřela v 90 letech.

Sanbornová byla celý život ženou v domácnosti, jako členka baptistické církve byla ale činná ve své komunitě. Za svůj dlouhý život podle svých slov vděčila Ježíšově milosti.

Historicky nejdéle žijícím člověkem na světě je dosud oficiálně Francouzka Jeanne Calmentová, jež zemřela v srpnu 1997 ve 122 letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám