Hlavní obsah

Na USA se řítí obrovská sněhová bouře s tornády

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Spojené státy očekávají v pondělí v noci příchod velké sněhové bouře. Postupně by měla zasáhnout jih, středozápad a severovýchod země a dotknout se životů 100 miliónů lidí. Bouře bude řádit do středy.

Článek

Na místech, která bouře zasáhne, by mělo napadnout až 25 centimetrů sněhu. Náhlé sněhové nadílky se obává například město Chicago, které by měl blizard zasáhnout v úterý.

Bouři bude provázet nejen silné sněžení, ale také velký vítr či kroupy. Ve státech Arkansas, Louisiana, Mississippi či Alabama hrozí dokonce vznik tornád.

Blizard s velkou sněhovou nadílkou zasáhne města Denver ve státě Colorado, Oklahoma City, Kansas City ve stejnojmenných státech a také velkoměsta u velkých jezer Chicago či Detroit.

Server deníku Chicago Tribune varoval, že by si bouře mohla vyžádat lidské životy.

Chicago předpokládá, že bouře bude patřit do desítky největších, které kdy město zasáhly. Vůbec největší bouře přišla do města v roce 1967, na konci ledna tehdy během dvou dnů napadlo 60 centimetrů sněhu.

Meteorologové tvrdí, že podobně velká bouře přichází v průměru jednou za 19 let. Ta poslední přišla v roce 1999.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám