Hlavní obsah

Anesteziolog měl zneužít 29 žen pod narkózou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Kanadské úřady obvinily 61letého anesteziologa George Doodnaughta ze sexuálního zneužití nejméně 29 žen. Podle policie ženy zneužíval během operací.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž si první tři obvinění vyslechl už v březnu, ve čtvrtek přibylo dalších 26 poté, co úřady na jaře vyzvaly ženy, aby se ozvaly, mají-li podezření. Policie uvedla, že obětí mohlo být více.

Muž měl ženy zneužívat, když byly v umělém spánku během operací, které podstupovaly v nemocnici North York. Doodnaught v zařízení pracoval 28 let a anesteziologem byl od roku 1981. Jeden případ údajného zneužití je starý osm let, další jsou evidovány v rozmezí roku 2006 až února 2010.

Během operačního zákroku bývá obvykle přítomen chirurg, asistující lékař, dvě sestry a anesteziolog. Mohou ale místnost v průběhu opouštět, uvedla agentura AP. To, že mohl Doodnaught být s pacientkami na operačním sále sám, přiznal i ředitel nemocnice David White. Na sále nebyla žádná kamera.

Zdroje nezmiňují, jak se k obviněním došlo. Podle Whitea je také možné, že nařčení jsou výsledkem "živých snů", které ženy mohly mít pod vlivem tlumících prostředků a léků. Soud s Doodnaughtem teprve začne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám