Hlavní obsah

Venezuela odmítla amerického velvyslance

Právo, CNN, aa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Vláda venezuelského prezidenta Hugo Cháveze potvrdila, že nepřijme designovaného velvyslance USA Larryho Palmera. Už koncem minulého týdne to Chávez naznačil v souvislosti s memorandem prezidenta USA Baracka Obamy, které Venezuelu opět řadí k zemím, nepostupujícím důsledně proti obchodu s drogami.

Foto: Ints Kalnins , Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Článek

Chávez v projevu v rámci předvolební kampaně nazval kabinet USA „nezodpovědnou a vražednou vládou, podporující praní peněz“ a připomenul nedávné zadržení šéfa kolumbijského drogového kartelu venezuelskými orgány. Americkou kritiku údajné venezuelské liknavosti vůči problému drog dal do souvislosti s předvolební kampaní.

V nedělních parlamentních volbách se totiž zřejmě změní dosud jednobarevné složení poslanců, protože na rozdíl od roku 2005 je opozice nehodlá bojkotovat.

K zatčení exzaměstnanců amerického jaderného programu manželů Mascheroniových, kteří agentovi FBI vydávajícímu se za venezuelského představitele nabídli poskytnout Venezuele informace k sestrojení jaderné bomby, se Chávez nevyjádřil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Venezuela přerušila styky s Kolumbií

Venezuelský prezident Hugo Chávez rozhodl o přerušení diplomatických styků se sousední Kolumbií. Důvodem je to, že Venezuela údajně podporuje levicové...

Výběr článků

Načítám