Hlavní obsah

Propuštěná zaměstnankyně zastřelila v továrně kolegy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filadelfie

Dva lidé přišli o život a třetí byl v kritickém stavu hospitalizován v americké Filadelfii poté, co na ně v továrně spustila střelbu žena, která byla krátce předtím propuštěna ze zaměstnání. Oznámila to v pátek agentura AP s odvoláním na policejní zdroje.

Článek

Žena přišla do továrny největšího amerického výrobce potravin ve čtvrtek po půl deváté večer místního času. Deset minut předtím ji z areálu vyvezla eskorta. Žena při návratu vystřelila na zaměstnance firmy, který šel za ní a vykřikl varování, aby se všichni schovali, že žena má zbraň. Útočnice pak vystřelila na tři lidi, dva z nich útok nepřežili.

Ostraha poté izolovala střelkyni v jedné místnosti šestipatrové budovy, kde s ní ale bylo dalších sedm lidí. Policejní zdroj je nicméně za rukojmí neoznačil. Její následná střelba už nikoho nezasáhla.

Hodinu po začátku incidentu byla žena odvezena do vazby.

Hromadné střelby v Americe jen málokdy páchají ženy. Výjimky tvoří například v roce 1985 útok na obchodní centrum ve Springfieldu, při němž zahynuli tři lidé a sedm utrpělo zranění. Pachatelka byla usvědčena z vraždy, ale zároveň byla uznána za mentálně nemocnou. Dostala trojnásobné doživotí.
Začátkem letošního roku univerzitní badatelka Amy Bishopová zastřelila v areálu univerzity v Alabamě tři profesory biologie a tři zaměstnance zranila. Následně tvrdila, že žádná střelba se nekonala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám