Hlavní obsah

Návštěvníci se znovu nedostanou na sochu Svobody

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Socha Svobody v New Yorku bude návštěvníkům znovu nepřístupná. Podle britského deníku The Daily Telegraph zůstane od října uzavřena, a to možná až na rok. Důvodem jsou úpravy bezpečnostního systému.

Foto: Profimedia.cz

Socha Svobody v New Yorku

Článek

Návštěvníci budou moci pouze do parku v okolí sochy. Podle britského listu dostane devadesátimetrový symbol New Yorku nové protipožární schodiště, výtahy a východy.

Sochu Svobody darovala Spojeným státům Francie. Připomíná přátelství a pomoc, kterou Francouzi poskytli americkým osadníkům v boji za nezávislost na Velké Británii. Oficiální obřad odhalení sochy Svobody se konal v roce 1886, a příští rok v říjnu 2011 si tedy New York připomene 125. výročí svého symbolu.

Sochu každoročně navštíví přes pět miliónů lidí, přičemž v létě je to denně na 20 000 osob. Úřady přístup na vyhlídkovou korunu sochy zakázaly po útocích z 11. září 2001. V roce 2004 byl přístup částečně obnoven, omezení zcela padla až loni v červenci.

Letos v červenci byla socha evakuována kvůli falešnému požárnímu poplachu. Správa nicméně plánovala bezpečnostní uzavírku už předtím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám