Hlavní obsah

Asistentka kradla Danielle Steelové peníze z účtů

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Soud v San Francisku poslal na bezmála tři roky za mříže bývalou asistentku spisovatelky Danielle Steelové. Kristy Wattsová běžně používala kreditní karty a šeky své zaměstnavatelky a vypisovala si i příplatky. Byla odsouzena za zpronevěru 768 000 dolarů (zhruba 14,5 miliónu korun), uvedl v pátek britský list The Times.

Článek

Wattsová před soudem uvedla, že jí k činům vedla nejen hamižnost, ale i závist a žárlivost na Steelovou. Steelová, kterou předtím zlobilo, že její bývalá asistentka neprojevila žádnou lítost, nato po vynesení verdiktu Wattsové popřála štěstí do budoucna.

Odsouzená pro spisovatelku, která ve světě prodala na 600 miliónů knih, pracovala mezi lety 1993 a 2008. Steelová jí platila 200 000 dolarů (asi 3,8 miliónu korun) ročně. Spisovatelka na podvody své asistentky přišla v listopadu 2008. Wattsová za její peníze renovovala dům, nakupovala luxusní zboží či letenky. Zneužívala její kreditní karty i šeky, vypisovala si příplatky a falšovala záznamy o výdajích.

Kromě trestu vězení v délce 33 měsíců soud Wattsové vyměřil 400 hodin veřejných prací. Aby mohla Steelové peníze vrátit, prodala dům.

Dvaašedesátiletá Danielle Steelová je autorkou 76 románů. Každý den píše na starém stroji až 20 hodin. Žije střídavě v San Francisku a u San Tropez.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám