Hlavní obsah

Zloději v USA ukradli léky za 75 miliónů dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hartford

Zloději v americkém státu Connecticut ukradli ze skladiště léků antidepresiva v hodnotě 75 miliónů dolarů (1,4 miliardy korun). Uloupené léky, které jsou obvykle vydávány na předpis, podle vyšetřovatelů zřejmě zamíří na černý trh, uvedla v úterý agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle odborníků se jedná o jednu z největších krádeží léků v dějinách. Ukradená antidepresiva podle nich mohou zloději prodat na černém trhu asi za 25 miliónů dolarů (460 miliónů korun).

Zloději se do skladiště spustili ze střechy, uvnitř budovy vypnuli poplašné zařízení a následně strávili asi hodinu nakládáním palet s léky do nákladního auta, ve kterém je poté odvezli.

"Podle způsobu, jakým to bylo provedeno, se zdá, že se na tom podílelo několik lidí a že to byla dobře naplánovaná a zorganizovaná operace," zhodnotil krádež místní policejní ředitel Carl Sferrazza. Podle něj zloději strávili sledováním skladiště několik dní nebo týdnů, protože se v areálu zjevně dobře vyznali.

Do řešení krádeže se vedle místní policie zapojil i Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Podle vyšetřovatelů ale zřejmě zloději měli předem smluveného kupce, zřejmě z Jižní Ameriky nebo z Asie, kde není dovoz a prodej léčiv tak přísně kontrolován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám