Hlavní obsah

Část Los Angeles evakuovali kvůli lijákům, stále prší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angelses

Na severu Los Angeles byla ve středu nařízena evakuace obyvatel osmi set domů kvůli průtržím mračen. Panovaly obavy, že svahy, kde stojí, by se mohly sesunout, protože porost na nich loni zpustošily lesní požáry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kalifornii zasáhla nejsilnější bouře za posledních pět letVideo: Reuters

 
Článek

Vydatný déšť, který zvlažuje jih Kalifornie, přinesl proud El Niňo. V Los Angeles napršelo 25 milimetrů a v Long Beach 50 milimetrů srážek. Během čtvrtka by však v oblasti Los Angeles mohlo napadnout mezi 125 až 200 milimetry srážek.

Starosta Antonio Villaraigosa k situaci řekl: „Los Angeles dál počítá s velkou hrozbou a všechny čtvrti monitorují a reagují na bouře.“

Zástupce šerifa Edwin Roberts sdělil, že většina obyvatel z ohrožené oblasti odešla  době, kdy záchranné čety na ulicích skládaly pytle s pískem jako zátarasy a pomocí buldozerů odklízely bahno. Někteří lidé se však rozhodli zůstat.

Osmasedmdesátiletý geolog v důchodu Delos Tucker, který v této oblasti žije již od roku 1962, věří, že jeho dům zkáze unikne. Stojí totiž několik metrů nad úrovní ulice. "Každý, včetně mého syna, mi volá, abych odsud odešel," řekl Tucker a dodal, že to nemá v úmyslu.

Policejní šéf Los Angeles Charkie Beck k tomu řekl: „Ať je jasno. Když policista přijde k vašemu domu a řekne, že máte odejít, evakuujete se. Neděláme to proto, že si myslíme, že vaše koberce budou mokré. Děláme to proto, že je ohrožen váš život.“

Edwin Roberts varuje, že až lidé, kteří nechtěli odejít, změní své rozhodnutí, tak už může být na jejich záchranu pozdě. Silný déšť může zaplavit silnice tak, že budou neprůjezdné a odřízne tamější obyvatele od světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám