Hlavní obsah

Na Times Square zasahovali pyrotechnici kvůli podezřelé dodávce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Newyorské náměstí Times Square ve středu nakrátko uzavřela mezi ulicí Broadway a sedmou avenue policie kvůli podezřelé dodávce. Auto bez registrační značky prohledali pyrotechnici za pomoci robota, v autě však našli jen šatstvo.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Policisté u dodávky na Times Square

Článek

Dodávka bez poznávací značky, jen s prozatímní značkou za sklem a bez jména firmy stála dva dny u 42. ulice. Policisté se ve středu kolem poledne rozhodli zasáhnout. Část náměstí uzavřeli, nedaleké budovy firem Nasdaq a Conde Nast byly částečně evakuovány.

Foto: Gary Hershorn, Reuters

Policejní roboty na Times Square

Policie použila roboty a dálkově ovládané kamery k prozkoumání obsahu dodávky. V opuštěném voze s kouřovými okny byly oděvy, ale podle pyrotechniků žádné výbušniny.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Policisté u podezřelého vozidla

Na náměstí byla den před silvestrovskými oslavami posílena bezpečnostní opatření. Jedná se o tradiční opatření, která se ale letos provádějí pečlivěji kvůli nedávném pokusu o atentát proti americkému letounu na lince Amsterodam-Detroit. Posílena byla i ostraha newyorských letišť.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

V dodávce se výbušniny nenašly.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Policista u podezřelé dodávky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám