Hlavní obsah

V Mexiku zastřelili jednoho z nejhledanějších drogových baronů

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico City

Mexické vládní síly ve středu zastřelily jednoho z nejhledanějších drogových baronů Aurtura Beltrána Leyvu. Přestřelka ve městě Cuernavaca, do níž se zapojilo na 200 příslušníků námořních sil, trvala dvě hodiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Noční přestřelka, při které byl zabit jeden z nejhledanějších drogových bosůVideo: Reuters

 
Článek

Přestřelka se strhla při razii v bytě. Spolu s Leyvou zemřeli čtyři jeho komplicové, jeden z nich spáchal sebevraždu. Námořnictvo oznámilo, že granát zranil tři jeho příslušníky.

Leyva byl mezi 24 nejhledanějšími muži v Mexiku a vláda za jeho dopadení nabízela odměnu 2,1 miliónu dolarů. Vedl gang, jenž se oddělil od jedné z nejmocnějších a nejnásilnějších organizací Sinaloa a přidal se k bývalým vojákům a nájemným vrahům Los Zetas.

Rozštěpení bylo zřejmě jednou z příčin krvavých válek v Mexiku, při nichž od roku 2006 v souvislosti s drogovým obchodem zemřelo přes 14 000 lidí.

Na severu našli hlavy zabitých policistů

Na severu Mexika ve státě Durango mezitím policie oznámila nalezení hlav šesti policistů v úložném prostoru auta. Zabití mužů zákona bylo pravděpodobně vendetou za zabití desíti členů drogového kartelu z minulého týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám