Hlavní obsah

Úřady povolily osmiletému Američanovi změnu pohlaví

Právo, Zdeněk Nevělík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodiče z americké Arizony se za souhlasu úřadů rozhodli nechat změnit svému osmiletému synovi pohlaví. Z Joeye Romera se tak stala Josie, napsal ve čtvrtek deník The Daily Telegraph.

Článek

"Jako batole přebalovala vojáčky a chovala je jako miminka,“ svěřila se matka Venessia (42) stanici Channel 4. "Když začala mluvit, říkala: ´Já jsem holka´. My jsme ji opravovali a přesvědčovali: ´Ne, jsi kluk´. Ve čtyřech nám ale řekla: "Ne, já jsem opravdu holka".

V té době žil Joey spolu s rodinou na vojenské základně v Japonsku, kde pracoval jeho otec Joseph. Romerovi zde adoptovali dvouletou čínskou holčičku, Joey si ale oblíbil nejen novou sestřičku, ale také její hračky, dodal deník The Sun.

Když bylo Joeymu pět, poslal jej pediatr na vyšetření ke specialistovi. I na základě jeho úsudku začala rodina brát Joeye jako holku. Když se Romerovi vrátili do USA, nechali chlapci změnit jméno a pohlaví i na úřadech. „Oplakal jsem ztrátu mého syna. Když jsem se s tím smířil, pochopil jsem, že jsem získal dceru,“ podotkl Joseph.

Až bude Josie starší, bude muset podstoupit chirurgický zákrok, který z ní udělá opravdovou ženu. Bude také muset brát léky, které potlačí mužské hormony a dostane hormony ženské.

"Jsem ráda, že každý ví, že jsem opravdová holka, a nemusím již dělat, že jsem kluk,“ dala se slyšet Josie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám