Hlavní obsah

Pětice nezletilých zapálila spolužáka pro hrst dolarů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlando

Pět nezletilých Američanů skončilo v úterý ve vazbě na Floridě, protože v pondělí záměrně zapálili patnáctiletého spolužáka Michaela Brewera. Ten utrpěl popáleniny na 80 procentech těla a byl v kritickém stavu. Důvodem tragédie byl přitom jen čtyřicetidolarový dluh (cca 700 korun), uvedla ve středu CNN.

Článek

Všichni chodili spolu do školy. Micheal Brewer dlužil jednomu z útočníků čtyřicet dolarů za videohru. Věřitel proto ukradl kolo Brewerovu otci. Brewer krádež nahlásil a podezřelý byl v noci na pondělí zadržen a ráno předán do rukou rodičů, popsala začátek celého tragického příběhu policie.

Brewer v pondělí nešel do školy. U obytného komplexu Deerfield Beach čekal na své kamarády, když k němu přistoupil zloděj kola s dalšími dvěma parťáky. Křičeli „Práskač, práskač, polijte ho.“ Následně přiskočili další dva útočníci a polili Brewera alkoholem používaným na masáže. Pak vytáhli zapalovač.

Svědkyně Providencia Maldenerová popsala místní televizi WPLG hrůzné okamžiky, které následovaly: „Viděla jsem, jak jeden kluk hodil něco na dalšího a ten kluk začal hořet. Prostě hořel.“

Jeden z obyvatel komplexu použil hasicí přístroj, aby ho uhasil. Brewer pak skočil do bazénu.

Popálený chlapec je v kritickém stavu

Podle Brewerovy nevlastní sestry Malissy Dorkeeové byl Michael v kritickém stavu. Šerif Al Lamberti sdělil, že hospitalizován bude pět měsíců.

„Vždycky říkám, je to ten nejohavnější zločin, který jsem kdy viděl,“ řekl Lamberti a dodal. „Tento zločin patří do této kategorie. Skutečnost, že by někdo mohl záměrně zapálit jiné dítě je nepopsatelná.“

Polcii se podařilo hned v pondělí zadržet tři podezřelé a zbylé dva dopadli následující den. Šerifa zvlášť šokovalo jednání dvou podezřelých, zadržených bezprostředně po útoku. „Ti dva se tomu všemu v noci ještě smáli. Až jeden z těch, které jsem zadrželi dnes vypadal, že činu skutečně lituje,“ uvedl šerif.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám