Hlavní obsah

Prasečí chřipkou onemocněl další prezident, tentokrát kolumbijský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bogotá

Kolumbijský prezident Álvaro Uribe onemocněl prasečí chřipkou. V neděli to podle CNN oznámil jeho mluvčí Cesar Mauricio Velasquez s tím, že hlava státu je ve stabilizovaném stavu. Sedmapadesátiletý Uribe se léčí v prezidentské rezidenci a pracuje přes internet a telefon.

Foto: Alejandra Bartoliche , Reuters

Kolumbijský president Alvaro Uribe na summitu jihoamerických zemí v argentinském Bariloche, kde se u něj projevily příznaky prasečí chřipky.

Článek

Ministr sociálních věcí Diego Palacio řekl, že prezidentův zdravotní stav se "vyvíjí uspokojivě". Příznaky se u prezidenta podle Palacia projevily v pátek na summitu jihoamerických představitelů v argentinském Bariloche. Dostal horečku, rozbolela ho hlava a záda. V sobotu testy potvrdily, že onemocněl prasečí chřipkou. Kolumbijské úřady kontaktovaly zástupce ostatních států, s nimiž se Uribe na summitu mohl setkat.

Kolumbie má podle ministerstva sociálních věcí 621 potvrzených případů prasečí chřipky, 29 osob nákaze virem H1N1 podlehlo.

První hlavou státu, o níž se ví, že se novou chřipkou nakazila, je kostarický prezident Oscar Arias. [celá zpráva]

Z nemoci, která u něho měla mírný průběh, se tento měsíc uzdravil a opět se vrátil do práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám