Hlavní obsah

Fossettovu smrt podle vyšetřovatelů zavinily turbulence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Smrt amerického miliardáře a dobrodruha Steva Fossetta při tragickém letu nad Nevadskou pouští před dvěma lety podle vyšetřovatelů zavinily turbulence. Fossett kvůli nim nad svým letadlem ztratil kontrolu a narazil do hory v pohoří Sierra Nevada, uvedli pracovníci Americké národní rady pro bezpečnost v dopravě.

Článek

Turbulence podle nich zřejmě byly silnější než jeden motor Fossettova letadla, které tak nedokázalo stoupat. Malé letadlo zničil náraz při dopadu a následný požár.

Fossett byl dlouho nezvěstný. Vrak jeho stroje byl objeven teprve rok po havárii. Dobrodruhův osud pak definitivně objasnil až nález kostí.

Fossett měl dobrodružství v krvi. Jakmile si tento vystudovaný ekonom vydělal jako burzovní makléř miliardy dolarů, začal si své bohatství řádně užívat. Jako pilot, námořník nebo plavec se neúnavně pouštěl do jedné akce za druhou a stal se držitelem desítek světových rekordů.

Namátkou: jako první obletěl sám celý svět v balonu, jako první absolvoval sólový non-stop let letounem okolo světa bez doplňování paliva, na své plachetnici Cheyenne dosáhl světového rekordu v nejrychlejším obeplutí světa, překonal rekord v nejrychlejším letu vzducholodí, ...

Reklama

Související témata:

Související články

Fossett byl zřejmě mrtvý hned po nárazu

Milionářský dobrodruh Steve Fossett zřejmě zemřel okamžitě poté, co jeho letadlo loni v září v mlze narazilo do hory, oznámily nevadské úřady. Vyšetřovatelé...

Výběr článků

Načítám