Hlavní obsah

Pastor z Kentucky vyzval věřící, aby do kostela přišli se zbraněmi

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louisville

Pastor z amerického státu Kentucky vyzval své věřící, aby do kostela přišli o víkendu se zbraněmi. Ve stínu obav, že vláda zpřísní pravidla pro držení zbraní, tak chtěl společně s dalšími propagovat jejich zodpovědné a bezpečné vlastnictví.

Článek

Ken Pagano ve svém kostele New Bethel Church v Louisville dokonce zasvětil kázání právu na držení zbraní. Pistole a pušky věřících byly nenabité. Kázání se podle agentury AP účastnilo na 200 lidí.

Pagano se obává, že administrativa prezidenta Baracka Obamy zpřísní pravidla pro držení zbraní. „Chceme vyslat vzkaz, že existují slušní a inteligentní lidé, kteří dodržují zákon a vlastní přitom zbraň. Kdyby nebylo hlubokého přesvědčení v právo držet zbraně, tato země by nebyla tam, kde teď je,“ řekl shromážděným. Následovalo kázání na téma bezpečného zacházení se zbraněmi a loterie. Cenami byly opět zbraně.

Podle agentury AP to nebylo v sobotu ve městě jediné shromáždění na podporu vlastnictví střelných zbraní a místní deník Courier-Journal uvedl, že Paganova kázání se zúčastnila i desítka členů místní soukromé milice.

Američané, kterých je něco přes 300 miliónů, vlastní podle odhadů více než 200 miliónů střelných zbraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám