Hlavní obsah

Lékaři v USA platili lidem, aby potvrdili neexistující zákroky

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké úřady ve středu místního času oznámily zadržení 53 lidí, kteří podvodně připravili zdravotnický systém o 50 miliónů dolarů (téměř miliardu korun). Lékaři dávali za úplatky pacientům podpisem stvrdit provedení neexistujících zákroků.

Článek

Agenti Federální úřadu pro vyšetřování zatýkali na Floridě, v Michiganu a Coloradu. Skupina odčerpala peníze z Medicare, vládního programu pojištění pro 45 miliónů seniorů a tělesně hendikepovaných lidí. Mezi zatčenými jsou zdravotníci, pacienti i manažeři.

Jen o den dřív přitom policie v Miami zatkla osm lidí, kteří vystavili podvodné účtenky v hodnotě 100 miliónů dolarů (téměř dvě miliardy korun), když zastupovali kliniky, které vůbec neexistují. Federální vyšetřovatelé uvedli, že posuzují téměř 2 500 podobných případů.

Prezident Barack Obama připravuje změnu zdravotnického systému. Zdravotnictví má být dostupnější, k čemuž by měly dopomoct i silnější kontrolní mechanismy. Zdravotní pojištění nemají v USA milióny lidí, z velké části přistěhovalci.

Reklama

Výběr článků

Načítám