Hlavní obsah

Sériovému zabijákovi koček hrozí v USA 158 let vězení

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami
Aktualizováno

V Miami obvinili teenagera, že za měsíc utýral devatenáct koček. Osmnáctiletý Tyler Hayes Weinman je také obviněn ze čtyř vloupání a z toho, že mrtvé kočky neodvezl do kafilérie. Pokud by byl shledán vinným ve všech bodech obžaloby, mohl by být odsouzen na 158 let, sdělil zástupce kanceláře žalobce Terry Shaves.

Článek

První utýraná kočka byla nalezena 13. května. Její majitelka Donna Gleasonová sdělila, že kocour Tommy byl částečně stažen z kůže a pohozen na jejím dvorku.

Za měsíc bylo nalezeno 34 mrtvých koček v městečkách okolo Miami, ale jen devatenáct z nich bylo znetvořeno a byly připsány na konto sériového zabijáka koček. Jak uvedla policistka z Cutler Bay Julie Millerová, některé z mrtvých koček byly zadáveny psy. U dalších zvířat z městečka Palmetto Bay ale bylo jasné, že je utýral člověk.

V hledáčku vyšetřovatelů se záhy objevil osmnáctiletý syn rozvedených rodičů Tyler Hayes Weinman. Mladík měl už dva záznamy v trestním rejstříku za kouření marihuany a jízdu s propadlým řidičským průkazem. Měl nepravidelnou práci a většinu času trávil doma. Zadržen byl v sobotu, uvedla Millerová. Policie nyní zjišťuje, zda neměl komplice. Naznačila, že mohou být zatčeni i další lidé.

"Nechali jsme udělat tajnou prohlídku," potvrdili z kanceláře žalobce, odmítli však sdělit, co přesně bylo prohledáno a co bylo nalezeno. Po prohlídce byl ale vydán zatykač, uvedl server Huffingtonpost.

Zvířata byla stažena z kůže

Zdržení požaduje Millerová za klíčové: „Je to velmi důležité pro naši komunitu. Tolik lidí tím bylo postiženo, děti, dospělí a dokonce i občané, kteří neměli žádná zvířata.“ Většina koček byla částečně stažena z kůže a vykuchána, jiné měly useknuté končetiny nebo byly bez krve.

Jedna z majitelek, které přišla o svou kočku, Brittany Bartonová, dokonce vytvořila na Facebooku skupinu Dopadněte zabijáka koček! Ona sama od té doby své další kočky nepouští ven. Po dopadení podezřelého ale skupinu uzavřela, protože se na stránkách objevily výpady proti Weinmanovi, byť ještě nebyl odsouzen.

Nejnižší trest, který jej v případě prokázání viny čeká, je pokuta pět tisíc dolarů a šestiměsíční vězení za každou utýranou kočku. Propuštěn může být na kauci ve výši 249 tisíc dolarů. Nejvyšším trestem je celkových 158 let, pokud by soud vzal v úvahu i vloupání a další trestné činy, které měl mladík spáchat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám