Hlavní obsah

Pilot nad Texasem pod sebou zahlédl raketu

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Raketu nebo řízenou střelu v těsné blízkosti svého letadla nahlásil pilot americké společnosti Continental Express. Stalo se to krátce po startu z mezinárodního letiště George Bushe v Houstonu na lince do Greenville v Georgii. Informoval o tom server listu The Houston Chronicle.

Článek

Incident, který se odehrál minulý pátek nad texaským okresem Liberty, intenzivně vyšetřuje Federální správa pro letectví (FAA) s místní policií a do případu se už vložila i FBI. Stroj s 23 cestujícími a tříčlennou posádkou v tu dobu letěl ve výšce  necelých 4000 metrů a střela pod ním podle pilota prolétla ve vzdálenosti pouhých zhruba 30 až 50 metrů.

Vyšetřovatelé prověřují všechny amatérské kluby modelářů v okolí. Podle úřadu šerifa je třeba k odpálení takové rakety oficiální povolení.

Není to první případ. Táž situace nastala přibližně ve stejném prostoru loni v květnu. Raketu zaregistroval z kabiny pilot Boeingu 737 společnosti Continental Airlines se 148 lidmi na palubě. Nikomu se nic nestalo, ale od té doby vyšetřovatelé také na nic nepřišli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám