Hlavní obsah

V americkém státě Washington umožnili asistovanou sebevraždu ženě s rakovinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Šestašedesátiletá Američanka s rakovinou slinivky v konečném stádiu si směla ve čtvrtek vzít léky, které jí umožnily ukončit život. V pátek o tom informovala organizace Compassion & Choices bojující za právo na euthanasii, píše CNN. Stala se první ženou, která mohla volit tento odchod ze světě ve státě Washington.

Článek

U Lindy Flemingové z města Sequim před měsícem diagnostikovali rakovinu slinivky v posledním stádiu. Bylo jí řečeno, že „prakticky umírá“.

„Bolest byla nepřekonatelná a jenom se to zhoršovalo,“ řekl Flemingová a dodala, „jsem duchovní osoba a je pro mě důležité být při vědomí a mít jasnou mysl ve okamžiku své smrti.“

Ve čtvrtek večer si vzala léky, které jí umožnily odejít z toho světa a ukončit tak utrpení. Obklopena byla svými blízkými, ale u lože byl přítomen i lékař.

Zákon umožňující asistovanou sebevraždu schválili voliči ve státu Washington listopadu, zatímco v sousedním Oregonu platí už od roku 1994 a využilo jej 401 lidí.

.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám