Hlavní obsah

Pět amerických policistů dostalo vyhazov za zmlácení podezřelého

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět policistů z Birminghamu v americkém státě Alabama dostalo vyhazov z práce poté, co byla objevena videonahrávka, na které ztloukli podezřelého po automobilové honičce. Policisty rozzuřilo, že pronásledovaný během pronásledování málem zabil jednoho z nich. Případ se stal v lednu 2008, ale nahrávka byla zveřejněna až nyní.

Článek

Sedmatřicetiletý Anthony Warren, kterého policisté pronásledovali, měl už poměrně bohatý trestní rejstřík zahrnující loupeže a přechovávání kradeného zboží. Warren se pokusil ujet policistům, kteří ho chtěli zastavit. V jednom okamžiku jeho auto mířilo přímo na jednoho strážce zákona, který na poslední chvíli uskočil.

Následovala honička, na jejímž konci Warren vypadl z havarovaného auta, policisté se na něj vrhli a surově ho ztloukli. Politováníhodné je podle policejního velitele A. C. Ropera především skutečnost, že všichni propuštění patřili mezi zkušené muže zákona.

"Ztratili jsme dohromady padesát let služby kvůli deseti sekundám bezpráví," komentoval Roper případ, který se stal předmětem zevrubného vnitřního šetření. "Není zde vítězů. Máme pět policistů, kteří přišli o práci a jednoho občana, který byl bezdůvodně zmlácen."

Případ vedl i k přezkoumání policejních postupů.

V první verzi článku jsme mylně uvedli, že jde o britské policisty. Všem čtenářům se omlouváme.

Redakce Novinek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám