Hlavní obsah

Mexiko zasáhlo silné zemětřesení

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico
Aktualizováno

Mexiko zasáhlo v pondělí v 18:46 SELČ silné zemětřesení o síle šest stupňů Richterovy škály, uvedl americký geologický úřad, který upřesnil původní odhad činící 5,8 stupně. Otřesy trvající asi 40 sekund byly velmi citelné i v hlavním městě, udává agentura AP. Zatím ale nejsou žádné zprávy o obětech, zraněných ani o škodách.

Článek

Epicentrum leželo poblíž města Tixtla ležícím asi 230 kilometrů jižně od hlavního města, uvádí agentura Reuters. Otřesy však byly patrné i v něm. Zaměstnanci rychle opouštěli kanceláře ve výškových budovách a utíkali na ulice ve strachu, že se budovy mohou zřítit.

Silné otřesy pocítilo i Acapulco vzdálené jen 60 kilometrů od epicentra. V letovisku na pobřeží Tichého oceánu evakuovali hosty z hotelů. 

Zemětřesení jsou v Mexiku častá. Zemětřesení o síle 6 stupňů je považováno za silné. Právě takové nedávno zpustošilo Aquilu v Itálii. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám