Hlavní obsah

Na turnaji v pólu zemřelo během dne 21 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Čtrnáct koní z venezuelského týmu uhynulo v neděli těsně před utkáním US Open v pólu, které se konalo na Floridě. Dalších sedm jich o život přišlo přes noc. Podle agentury AP veterináři stále čekají na výsledky vyšetření, které by měly vyjasnit příčinu smrti zvířat.

Článek

Jak uvedli zástupci Mezinárodního klubu póla v Palm Beach na Floridě, dva koně z týmu Lechuza Caracas zkolabovali, když je ošetřovatelé vykládali z nákladních vozů, další byli malátní a dezorientovaní. Sedm koní uhynulo hned na místě. Lékaři se jim nitrožilně snažili podat léky, chladili je vodou a ventilátory.

Provozní šéf klubu John Wash řekl, že lékaři vyloučili, že by šlo o nějaký druh infekce. "Byla to ojedinělá událost, která se týkala jediného týmu," uvedl. "Vidět, jak onemocní tolik koní najednou, bylo srdcervoucí," dodal.

Veterinář, který byl na místě, řekl, že testy budou muset určit, co bylo příčinou srdečního selhání, které podle něho zřejmě úhyn koní způsobilo. Domnívá se, že to byla otrava.

Podle Washe jeden takový kůň stojí od 10 000 dolarů (asi 209 330 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám