Hlavní obsah

VIDEO: Palinová podporuje lov vlků ze vzduchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Aljašská guvernérka Sarah Palinová podpořila program redukce vlků. Ten umožňuje střílet vlky z letadel a vrtulníků, a to i bez vědeckých záměrů. Za takové chování ji například ve slavné talk show Larry King Live kritizovala herečka Ashley Juddová, která je tváří fondu za záchranu divokých zvířat DWAF.

Článek

Juddová uvedla, že Palinová, kterou si vybral neúspěšný republikánský kandidát na prezidenta John McCain jako svou viceprezidentku, se chce stát "šampiónkou v masakrech divokých zvířat“.

"Když Sarah Palinová loni vstoupila na národní politickou scénu, málokdo věděl, že propaguje brutální vraždění vlků,“ uvedla Juddová a na závěr svého prohlášení vyzvala: "Nyní je čas zastavit Sarah Palinovou a zastavit toto nesmyslné řádění.“

Palinová označila nadaci ochránců divokých zvířat DWAF ze "zcela okrajovou skupinu“. "Je hanebné a pokrytecké, že DWAF chtějí využít Aljašku a moji vládu jako podvodný nástroj pro získání těžce vydělaných peněz od Američanů.“

Juddová namítla, že program umožňující lov z letadel a vrtulníků je pokroucením ideje lovu divokých zvířat a program jen láká "městské lovce a lovce trofejí z jiných států Unie“.

Aljašské úřady tvrdí, že lovu ze vzduchu se mohou účastnit jen obyvatelé Aljašky a musí k tomu mít povolení státu. Cílem je snížit stav vlků, kteří loví losy a soby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám