Hlavní obsah

V USA uznali dvanáctiletého vinným z vraždy matky

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BISBEE (ARIZONA)

Dvanáctiletý chlapec byl v americkém státě Arizona uznán vinným z vraždy své matky, uvedl v neděli server BBC. Podle soudce svoji matku zabil záměrně. Vypálil na ni osm ran. Výši trestu vynese soud 23. ledna. Prokuratura chtěla, aby chlapec byl souzen jako dospělý, ale soud to odmítl.

Článek

Svou matku Saru Madridovou chlapec zastřelil v městečku Douglas poté, co se s ní pohádal o vykonávání domácích prací. Po hádce vytáhl pistoli ze skříně v ložnici a na matku vystřílel celý zásobník.

Přítel zastřelené matky Alfonso Munoz uvedl, že chlapec mu po činu odevzdal prázdnou zbraň. Přiznal, že chlapce naučil s pistolí zacházet kvůli případné sebeobraně.

Obhájce tvrdil, že chlapec nechtěl matku zabít, ale pokoušel se zabránit tomu, aby jej zneužívala. Policii řekl, že matka na něj křičela a fackovala ho.

Žaloba chtěla, aby chlapec byl souzen jako dospělý, ale soud to vyloučil na základě psychologického a psychiatrického vyšetření, podle něhož ho matka skutečně bila a urážela. Podle nich mu proto může pomoci pobyt v nápravném zařízení pro mladistvé, ale tam může zůstat nanejvýš do svých osmnácti let.

Prokuratura postupovala podobně jako v případě osmiletého chlapce, který zabil v Arizoně dva muže. Chtěli dokonce prosadit, aby mohl být i popraven.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám