Hlavní obsah

Dcera J. F. Kennedyho chce v Senátu nahradit Clintonovou

ČTK, aš, Novinky, AFP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHIGNTON
Aktualizováno

Caroline Kennedyová, jediný žijící potomek zavražděného amerického prezidenta Johna Kennedyho, potvrdila, že chce v americkém Senátu nahradit Hillary Clintonovou, kteá bude ve vládě Baracka Obamy ministryní zahraničí. Uvedla to agentura AFP.

Článek

"Řekla mi, že má zájem u tuto pozici," uvedl guvernér státu new York David Paterson, který rozhoduje o tom, kdo nahradí Clintonovou v Senátu po tu dobu, co bude v administrativě prezidenta Obamy.

Byla by druhým člověkem z klanu Kennedyových, jenž by obsadil křeslo senátora za New York. Už na něm seděl její strýc Robert F. Kennedy.  

Vše ale zatím zůstává v roli spekulací. Paterson už uvedl, že neoznámí, koho vybral do té doby, dokud Clintonová křeslo neopustí. To se stane 20. ledna, kdy se moci chopí administrativa Baracka Obamy.

Deník Washington Post tvrdí, že Caroline Kennedyovou místo v Senátu "opravdu velmi zajímá". Prý si to ale rozmýšlí kvůli svému strýci - populární senátor Ted Kennedy se musel nedávno podrobit operaci kvůli mozkovému nádoru.

Dočasný nástupce Clintonové by v roce 2010 musel čelit zvláštním volbám.

Reklama

Výběr článků

Načítám