Hlavní obsah

Překupníkům vstupenek na Obamovu inauguraci hrozí vysoké tresty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Pokuta až 100 000 dolarů nebo rok vězení budou hrozit každému, kdo se pokusí prodat vstupenku na inauguraci prezidenta Baracka Obamy, pokud projde iniciativa americké demokratické senátorky. Dianne Feinsteinová v pondělí podala návrh zákona, který prodej vstupenek na inauguraci zakazuje. Senátorka za Kalifornii doufá, že ho Kongres schválí ještě tento týden, napsala agentura Reuters.

Foto: Jason Reed , Reuters

Barack Obama

Článek

"Inaugurace prezidenta je jedním z nejvýznamnějších rituálů naší demokracie. Možnost účastnit se jí by neměla být prodávána a kupována jako lístky na fotbalový zápas," uvedla Feinsteinová v prohlášení.

"Tento zákon má okamžitě zastavit bezskrupulózní chování těch, kdo dostanou vstupenky zdarma a snaží se je zpeněžit prodejem, často za dramaticky navýšenou cenu," dodala.

Vstupenky na prezidentský slib a tribuny podél průvodu z Kapitolu k Bílému domu dostanou týden před inaugurací k dispozici poslanci a senátoři, kteří je pak budou rozdělovat podle vlastního uvážení.

Prodej vstupenek už přitom nabízejí překupníci za tisíce dolarů na některých internetových stránkách. Internetový dražební server eBay ale minulý týden oznámil, že všechny nabídky vstupenek na inauguraci prezidenta, která se bude konat 20. ledna příštího roku, stáhne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám