Hlavní obsah

Obamův bratr žije v Keni v chudinské čtvrti na předměstí

Novinky, CNN, alt, The Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NAIROBI

Američan Barack Obama (47) má velkou šanci, že se v listopadu stane nejmocnějším mužem světa - prezidentem USA. Obama má africké předky a jeho nevlastní bratr George (26) žije v Keni ve slumu v chudinské čtvrti na předměstí metropole Nairobi.

Foto: Jim Young, Reuters

Demokratický kandidát na amerického prezidenta Barack Obama.

Článek

George je mladší Obamův bratr. Narodil se jeho otci poté, co ten opustil svou rodinu v USA a odjel do Keni. Zemřel při autonehodě, když bylo Georgovi půl roku. Svému známějšímu bratrovi je velmi podobný.

Oba bratři se potkali, když byl George ještě dítě. Vzpomíná, že z toho byli oba rozpačití. "Moc jsme nevěděli, co říci, bylo to jako vždy, když někoho potkáte poprvé," řekl.

Viděli se spolu jen dvakrát, ale setkání ho prý inspirovalo, aby sám začal pátrat po svých kořenech, stejně jako to udělal jeho bratr. "Lidé se mě na něj stále ptají, ale nevím, co jim mám říkat, vždyť ho vlastně vůbec neznám, " tvrdí George.

Barack Obama sám ve svých pamětech o setkání mluví jako o "bolestivé zkušenosti". Kniha je v Keni velmi populární. George říká, že jeho sousedé soudí, že by mu Barack měl pomoci dostat se z chudého prostředí. On sám ale odmítá z Keni odjet.

Bratr bude prezidentem

Navštívila ho už řada zástupců médií, včetně CNN nebo britských Timesů. Ne vždy s nimi má dobrou zkušenost. CNN řekl, že ho rozzlobil například článek v magazínu Vanity Fair, že žije jako ubožák za méně než dolar na den.

"Jsem dobře vychovaný a vždycky jsem se měl dobře," řekl mladý muž, který se učí na mechanika. Rozzlobeně řekl, že jsou to jen slova těch, co nechtějí, aby se jeho bratr stal prezidentem.

Věří, že Barack toho v listopadu dosáhne. "Bude jím, protože to chce," vysvětlil prostě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám