Hlavní obsah

Konzula pobouřilo chování německých poslanců na cestě v USA

Novinky, rei, Der Spiegel, The Guardian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Německého generálního konzula v San Francisco pobouřilo chování poslanců Bundestagu při návštěvě Spojených států. Rolf Schütte proto napsal dopis ministerstvu zahraničních věcí, v němž zákonodárce nařkl z rasismu a upřednostňování prohlídek pamětihodností a nakupování před jednáními s americkými kolegy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Rozhořčený a volbou výrazů upřímný dopis unikl do německých médií. Schütte označuje chování parlamentní zdravotnické komise během květnové návštěvy USA a Kanady za nemístné až zlovolné. Zákonodárci prý požadovali, aby program ponechával dostatek času na divadlo, koncerty a nákupy, obzvlášť bot.

Nejvíc však konzula pobouřilo chování křesťanské demokratky Annette Widmann-Mauzové a jejího kolegy. Žena si zranila nohy a požádala o kolečkové křeslo. Dodané křeslo však odmítla s tím, že má malá kola a vypadá jako ze starých amerických filmů. Sociální demokrat Randolph Krüger pak údajně v obavě, že by se kolegyně nemohla účastnit společných výletů, Schüttemu řekl: „Potřebujeme negra, který by vozík tlačil.“

Krüger poznámku nezapírá. Na adresu konzulátu dodal, že jeho servis nedosahoval standardu, na jaký jsou poslanci zvyklí. „Lidé na konzulátu, zdá se, jsou zvyklí na tahání opilých turistů z vězení, o tom, jak se postarat o německé poslance, ale nevědí.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám