Hlavní obsah

Clinton podpořil Obamu, ten shání peníze na dluh Clintonové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON
Aktualizováno

Bývalý americký prezident Bill Clinton v úterý vyjádřil svou podporu současnému demokratickému kandidátovi na prezidenta USA, senátorovi Baracku Obamovi. Obama se obrátil na své sponzory, aby poskytli podporu i senátorce Hillary Clintonové. Obama a Clintonová v pátek zahájí společnou kampaň.

Článek

Účet Clintonové za její kampaň v primárkách činí 22 miliónů, přičemž 12 miliónů na ni poskytla sama senátorka.

Clintonová a Obama zahájí společnou kampaň před listopadovými volbami v USA v pátek v New Hampshire ve městě s příznačným názvem Unity.

Clinton podpořil Obamu

Manžel poražené uchazečky o demokratickou nominaci Bill Clinton se k Obamově kandidatuře vyjádřil poprvé od počátku června, kdy bývalá první dáma uznala vítězství černošského senátora v primárkách.

Obamův mluvčí Bill Burton nového důležitého přívržence kandidatury černošského senátora přivítal.

Clinton ovšem nepodpořil Obamu sám, nýbrž prostřednictvím svého mluvčího. "Exprezident Clinton je samozřejmě odhodlán udělat cokoliv, bude moci a o cokoliv bude požádán, aby zajistil, že senátor Obama se stane příštím prezidentem Spojených států," řekl Clintonův mluvčí Matt McKenna.

Vztahy exprezidenta a illinoiského senátora byly napjaté. Důvodem byla ostrá předvolební rétorika, kterou Clintonovi uplatňovali při primárkách.

Pokud Barack Obama v listopadových volbách hlavy státu zvítězí, stane se po Billu Clintonovi prvním demokratickým prezidentem po osmi letech, kdy v Bílém domě úřadoval republikán George Bush.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám