Hlavní obsah

Muži popáté odložili popravu, tentokrát hodinu před exekucí

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DALLAS

Poprava Charlese Deana Hooda odsouzeného za dvojnásobnou vraždu, byla v texaském Dallasu úterý hodinu před vykonáním odložena. Soudce Curt Henderson nevysvětlil, co ho k tomu vedlo a později se vzdal případu. V Oklahomě byl popraven muž, který ze msty zapálil dům a uhořel v něm japonský student.

Článek

„Děkuji Bohu. Kdyby se to nestalo, už bych se vracel domů k Pánovi,“ uvedl slzící Charles Dean Hood. Je to už popáté, co mu byla odložena poprava. Odsouzen byl bývalý majitel striptýzového klubu za vraždu Roberta Williamsona a jeho přítelkyně Tracie Lynn Wallacové na předměstí Dallasu, která byla spáchána ve Williamsonově domě v roce 1989. Hood byl zadržen v Indianě, když řídil Williamsonův cadillac za 70 000 dolarů. Hood tvrdil, že je nevinný a auto mu zavražděný půjčil.

Celý případ poznamenaly aféry. Soudkyně Verla Sue Hollandová, které v roce 1990 rozhodovala v případu, měla poměr s žalobcem Tomem O´Conellem. Oba se odmítli vyjádřit k obvinění, že ve své korespondenci se zabývali i případem Hooda.

Smrt za upálení studenta

V Oklahomě byl v úterý popraven Terry Lyn Short, který byl odsouzen za zabití 22letého japonského studenta Kena Jamamotu. Byl prvním muže popravením smrtící injekcí v tomto státě Unie poté, co Nejvyšší soud prohlásil, že tato metoda popravy není v rozporu s ústavou, která zaručuje smrt bez zbytečného utrpění.

Jamamoto zemřel, když hodil Short molotovův koktejl do pokoje své bývalé přítelkyně. Japonec bydlel o patro výše, přímo nad pokojem dívky. Uhořel při požáru celé budovy, kterou Short zapálil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám