Hlavní obsah

Obama porazil Clintonovou v dalším hlasování o pouhých sedm hlasů

Novinky, jky, Novinky, ČTK, CNN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK
Aktualizováno

Barack Obama porazil svou rivalku v boji o prezidentskou nominaci Hillary Clintonovou v hlasování na tichomořském ostrovu Guam jen o sedm hlasů. Předvolebních shromáždění se zúčastnilo 4521 osob. Celkem 2264 lidí hlasovalo pro Obamu, zatímco Clintonovou preferovalo 2257 osob.

Foto: Jason Reed, Reuters

Barack Obama během jednoho ze svých proslovů.

Článek

Po celonočním sčítání v neděli ráno místního času agentury oznámily, že Obama zvítězil poměrem 50,1 ku 49,9 procentům.

Přepočítání hlasů na delegáty z předvolebních shromáždění na Guamu má být oznámeno později. Ani jeden z kandidátů na Guamu nevedl volební kampaň. Místní voliče Obama i Clintonová oslovili jen prostřednictví rozhlasu a televize.

Podle posledních odhadů CNN by měl mít momentálně Obama 1736 delegátů (z toho 243 superdelegátů) a Clintonová 1597 delegátů (z toho 265superdelegátů).

Obyvatelé Guamu, který patří USA od roku 1898, se nemohou listopadových prezidentských voleb přímo účastnit. Na stranický sjezd demokratů, který se bude konat v srpnu v Denveru, vysílají čtyři delegáty s plným hlasem a pět takzvaných superdelegátů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám