Hlavní obsah

OBRAZEM: Buenos Aires paralyzoval hustý kouř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUENOS AIRES

Rozsáhlé požáry, které údajně založili farmáři, zahalily hustým kouřem argentinské hlavní město Buenos Aires. Dým narušil provoz na místních letištích a zastavit bylo nutné také provoz na několika hlavních dopravních tepnách, napsala v pátek agentura AP.

Foto: Marcos Brindicci , Reuters

Zacloněné zapadající slunce v argentinském hlavním městě

Článek

V uplynulých dnech shořelo na 70 000 hektarů křovin, uvedl argentinský ministr vnitra Florencio Randazzo. "Čelíme katastrofě, která byla způsobena lidskou rukou," řekl ve čtvrtek večer a dodal: "Vypalování pastvin je zločin."

Podle oficiálních činitelů zakládají ohně farmáři, aby se levně zbavili křovin na pastvinách.

:. V uplynulých dnech shořelo na 70 000 hektarů křovin.foto: Reuters/Prefectura/Handout

Kvůli kouři nad městem musela místní letiště přestat přijímat přistávající letadla, policie uzavřela několik silnic a pozastaven byl také provoz některých autobusových linek. Nemocnice hlásí nárůst pacientů s podrážděnýma očima.

:. Kouřem zahalené Buenos Airesfoto: Profimedia

Během čtvrtečního odpoledne se kouř přesunul i do sousední Uruguaye - nad hlavní město Montevideo, turistické středisko Colonia na břehu Rio Plate a nad Punta del Este na pobřeží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám