Hlavní obsah

Američana obviněného z vraždy pustili po 25 letech, svědek lhal

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Na svobodu se po čtvrt století dostal v Kalifornii Willie Earl Green obviněný z vraždy ženy v Los Angeles. Šestapadesátiletý muž byl propuštěn, když se ukázalo, že korunní svědek obžaloby Willie Finley lhal. Nedávno svou výpověď odvolal.

Článek

"Dnes je slavný den,“ uvedl Green po propuštění. "Věděl jsem, že jednou tento den přijde. Je to druhý nejlepší den mého života. Ten první byl, když jsem se oženil,“ řekl své ženě.

Green byl odsouzen na 33 let za vraždu pětadvacetileté Denise Dee Dee Walkerové, kterou měl současně oloupit.

Vražda v bytě narkomana

Svobodná matka Walkerová byla zavražděna v bytě Finleye, v jehož kuchyni připravovala crack. Tam neznámý útočník vtáhl Finleye, kterého omráčil pažbou pistole. Na Finleye pak zaútočil druhý muž ozbrojený brokovnicí. Mlátil ho pažbou. Poté mu vzal peníze.

Walkerovou pak jeden z nich několikrát střelil brokovnicí se slovy: "Jsi jediná, která mě zná.“

Finley se však nesnažil pomoci ženě střelené do hrudníku, ale posbíral drogy, které útočníci nenašli. O měsíc později byl zatčen a obviněn z prodeje drog. Policie mu ukázala několik obrázků podezřelých, ale žádného z nich Finley neidentifikoval.

Zlom v případu přišel, když policii řekla matka Walkerové, že její dcera byla terčem loupeže už o rok dříve. Tehdy byli odsouzeni William Green, který u ní nějakou dobu žil, a jeho bratranec. Když Finleyovi ukázali novou sadu fotografií, kde již byl snímek Walkera, identifikoval ho jako druhého útočníka.

Sporná výpověď

Green byl nakonec odsouzen, přestože policie nenašla žádné důkazy, že by byl na místě činu. Tvrdil, že v době vraždy byl v San Fernandu. Jeho bratranec tehdy ještě seděl ve vězení.

Před porotou pak Finley uvedl, že zabitá Walkerová křičela "Willie" a tvrdil, že jeho volat nemohla, protože se mu říkalo Doug. Finley nyní uvedl, že jeho další svědectví bylo ovlivněno tím, že Greena poznal na fotografii.

Případ tak zůstane nevyřešen. Green to zmínil po propuštění: "Všichni mluví o mně, ale nikdo o oběti. Ta se nedočkala spravedlnosti. To, že mě zavřeli na 25 let, jí spravedlnost nedalo."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám