Hlavní obsah

Dvanáctiletou Brazilku drží policie už týden ve vazbě s muži

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIO DE JANEIRO

Ochránci lidských práv v pondělí kritizovali brazilskou policii za to, že už šestým dnem drží ve vazbě dvanáctiletou dívku mezi samými muži. Měla zranit policistu. Úřady dívku začaly hledat poté, co ji rodiče nahlásili jako nezvěstnou.

Článek

Ukázalo se, že dívka uprchla se svým osmnáctiletým přítelem. Když se dostavila na stanici v Sindrolandii, údajně aby se přesvědčila, že přítel není z ničeho obviněn, byla vyslýchána, přičemž se udál incident s policistou.

Ten se jí měl pokusit sebrat mobilní telefon, dívka zareagovala a policistu udeřila do oka. Byla zatčena a umístěna do cely.

Brazilští aktivisté si na její držení za nedůstojných podmínek stěžují. Dívku má 24 hodin monitorovat kamera, například koupelna přitom nemá žádné dveře.

Ochránci lidských práv neobviňují brazilskou policii z porušování práv dětí a adolescentů poprvé. Velký rozruch způsobil loni případ patnáctileté dívky, kterou drželi v cele se skupinou mužů, která ji opakovaně sexuálně zneužívala. Kvůli případu skončilo u soudu 12 úředníků, včetně policejního šéfa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám