Hlavní obsah

Mnohonásobný vrah z prasečí farmy dostal doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW WESTMINSTER

Kanadský soud poslal na doživotí do vězení Roberta Picktona. Osmapadesátiletý muž byl usvědčen z úkladné vraždy šesti žen. Podle obžaloby jich ale zabil nejméně 30. Pickton je nejhorším vrahem v dějinách Kanady.

Článek

V lednu ho čeká zahájení dalšího procesu, v němž bude čelit obvinění z vražd dalších nejméně 20 žen. Pickton byl uznán z vražd druhého stupně šesti žen už v neděli a doživotní trest se očekával.

Pickton vlastnil prasečí farmu, na níž si v uplynulé více než dekádě z předměstí Vancouveru vozil prostitutky a narkomanky. Pořádal divoké večírky a některé ženy poté zabíjel a zakopával na pozemku farmy. Jejich masem také krmil prasata.

Ilustrace Roberta Picktona před soudem. REUTERS

Obhajoba při desetiměsíčním procesu připustila, že ostatky šesti žen byly na jeho farmě skutečně nalezeny. Popírala však, že by obžalovaný byl zodpovědný za jejich smrt.

Maso mohli koupit sousedé

Pickton byl zatčen v únoru 2002 pro podezření přinejmenším z dvojnásobné vraždy. Po jeho zatčení hygienická stanice upozornila sousedy, kteří od Picktona kupovali vepřové, že mohli dostat i lidské ostatky, mezi částmi prasat byly nalezeny také ostatky rozčtvrcených obětí. V jeho mrazáku byly v roce 2002 nalezeny rozseknuté hlavy s průstřely a kusy lidských těl. V bourárně masa také byla objevena náušnice jedné z obětí.

Pickton v cele policistovi, který se vydával za vězně, řekl, že usmrtil 49 žen a chtěl jich postupně zabít 75. Vše poté popřel. Soudce rozhodl, že Pickton může požádat o propuštění nejdříve po odpykání 25 let trestu. To je nejvyšší sazba, kterou umožňuje kanadský zákon. Není ale pravděpodobné, že někdy vězení opustí vzhledem k obviněním z vraždy dalších dvaceti žen.

Policie má však na seznamu ještě desítky dalších pohřešovaných žen v oblasti a ve vyšetřování jejich zmizení stále pokračuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Kanadský sériový vrah plánoval smrt 75 obětí

Kanaďan Robert Pickton, který se přiznal k vraždě 49 žen, se v cele svěřil policistovi nastrčenému za spoluvězně, že plánoval nejdřív zabít 50 a pak dalších...

Výběr článků

Načítám