Hlavní obsah

Záplavy na jihu Mexika si vyžádaly osm obětí, lidé se bojí kajmanů

Novinky, ČTK, Canadian Press

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Na osm v sobotu vzrostl počet obětí záplav ve státech Tabasco a Chiapas na jihu Mexika. Pět lidí smetla vzedmutá řeka. Další člověk, imigrant z Hondurasu se utopil, když se pokoušel přejít přes řeku. Zahynula také osmiletá holčička, která spadla z mostu do řeky.

Článek

Nové oběti našli ve státe Chiapas, v nejhůře postiženém Tabasku zemřel už dříve jeden člověk. V Tabascu byly poškozeny nebo zničeny domy téměř poloviny ze dvou miliónů obyvatel státu.

Záchranáři dále pokračují v evakuaci lidí. Správní středisko Villahermosa je z větší části pod vodou a pokračuje se v evakuacích. V zaplavených oblastech neteče pitná voda a nejde proud

Zdravotní služba varuje, že hrozí vypuknutí cholery a dalších infekčních nemocí šířených vodou. Mnozí lidé ale evakuaci odmítají, bojí se, že opuštěné domy budou vyloupeny. Ve Villahermose několik set lidí vyrabovalo nákupní středisko.

Jiní zase odcházejí z rychle, protože se šíří fámy, že se do ulic v centru zaplavených kalnou vodu dostali kajmani žijící na břehu řeky a že hrozí protržení nedaleké přehrady, která leží proti proudu místní řeky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám