Hlavní obsah

Americký generál označil homosexualitu za nemorální

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO

Důstojník amerického námořnictva a člen generálního štábu armády USA Peter Pace řekl v rozhovoru pro list Chicago Tribune, že homosexuální vztahy jsou nemorální. Svým výrokem nejenže prolomil nepsané pravidlo, podle kterého se v americké armádě o homosexualitě nehovoří, nýbrž také popudil organizace pro lidská práva.

Článek

"Myslím si, že homosexuální akty mezi dvěma jedinci jsou nemorální. Já jako jedinec bych nechtěl, aby se staly v armádě přijatelnými," řekl mimo jiné generál deníku. Jeho slova vyvolala vlnu pobouření mezi organizacemi pro lidská práva. Skupina za práva homosexuálů generálovy výroky nazvala "políček všem homosexuálním mužům a ženám sloužícím se ctí a odvážností".

Prezident Kampaně pro lidská práva Joe Solomonese reagoval: "Co je nemorální kvůli předsudkům může snížit míru naší národní bezpečnosti."

Pace v rozhovoru porušil nepsané zásady mlčenlivosti o homosexualitě v americké armádě. Ta v roce 1994 představila tzv. strategii "na nic se neptej a nic neříkej", podle níž se vojenští velitelé nemohou ptát na vojákovu sexualitu. V armádě USA není provozování homosexuálního aktu dovoleno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám