Hlavní obsah

Žena nechala projet letištním rentgenem kojence

Novinky, Novinky, Guardian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Kojence nechala babička v sobotu omylem projet rentgenovým zařízením kontrolujícím zavazadla na letišti v Los Angeles. Měsíční chlapeček byl okamžitě převezen do nemocnice, lékaři naštěstí nezjistili žádné zdravotní poškození.

Článek

Žena letící do Mexika odložila kojence do misky na příruční zavazadla. Pás jej odvezl do rentgenového zařízení. Když si toho všiml bezpečnostní pracovník, honem spěchal kojence vyndat.

Kojenec strávil v rentgenovém boxu, kde se prohlížejí zavazadla, jen několik sekund. Proto nebylo ohroženo jeho zdraví, uvedli lékaři v nemocnici Centinela, kam byl převezen. Podle lékařů dostal stejnou dávku radiace, jakou přináší každý den kosmické záření.

Mluvčí bezpečnostní služby uvedl: "Paní se spletla a dala dítě na pás. Byla to nešťastná náhoda." Šestapadesátiletá žena podle něj mluvila špatně anglicky a neměla velké zkušenosti s cestováním. Přesto vyvolala událost řadu otázek, zejména zda mají příslušníci bezpečnostní služby, kteří kontrolují hlavně zavazadla, dost času sledovat, co se děje v letištní hale.

Podobný případ se stal naposledy v roce 1988, kdy zařízením pro kontrolu zavazadel projelo dítě v dětské sedačce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám