Hlavní obsah

Pastor ze sekty donutil 14letou dívku ke sňatku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ST GEORGE

Žaloba v utažském St. George v úterý dokončila přípravu procesu proti Warrenu Jeffsovi (50), hlavě Fundamentalistické církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů, což je odnož mormonů, která se nezřekla mnohoženství. Má asi 10 000 členů žijících na pomezí Utahu a Arizony. Jeffs čelí obvinění ze dvou znásilnění a z organizace svatby čtrnáctileté dívky s jejím 19letým bratrancem.

Článek

Právě tato žena, nyní dvacetiletá, je korunní svědkyní v případu, který začne soud projednávat v prosinci. Vdát se musela v roce 2001 v Nevadě. Na svatbu vzpomíná jako na "nejbolestnější věc, kterou prožila". "Chci jen změnit svůj život a zapomenout na to, co se stalo," řekla při výpovědi.

Žena tvrdí, že při obřadu odmítala říci ano, navléci si prstýnek a ženicha políbit. Odmítala se vdát a prosila, aby byla propuštěna. Zamkla se v koupelně. "Cítila jsem se chycená a ponížená," uvedla.

Obhájci tvrdí, že proces je vykonstruovaný. Míní předvolat dva svědky, včetně současného manžela korunní svědkyně. Chtějí také předložit fotografii, na které se svědkyně a její tehdejší manžel šťastně usmívají. Jeffs popírá, že by ženu nutil do sexu s jejím manželem. Míní též předložit milostné dopisy, které psala svému muži.

Svědkyně ovšem tvrdí, že je psala ještě předtím, než muže poznala. Když se ji advokátka ptala, zda každý den s manželem byl opravdu děsný, odpověděla jasně: "Mnoho z nich bylo."

Jeffs byl zadržen srpnu. Měl 70 manželek. Obvinili ho ze znásilnění a z organizování sňatků nezletilých.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám