Hlavní obsah

Za vraždy a znásilnění dostal 245 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři vraždy a znásilnění nezletilé dívky. Tyto trestné činy má podle soudu v Indianě nově na svědomí 49letý Američan Eugene Britt. V pátek dostal trest - celkem 245 let vězení.

Článek

Britt si odpyká nový trest ve věznici s maximálním stupněm ostrahy současně s doživotím a sty lety vězení, k nimž už byl odsouzen za vraždu osmileté holčičky, jíž se dopustil v roce 1995.

Britt byl zadržel vloni v listopadu v souvislosti s vraždou osmileté Sarah Lynn Paulsenové. Při vyšetřování ale policii uvedl, že vraždil celkem osmkrát. Letos v říjnu při soudním procesu se přiznal ke znásilnění a vraždě čtrnáctileté, čtyřiadvacetileté a jednačtyřicetileté ženy a ke znásilnění třináctileté dívky.

Přiznal také znásilnění a vraždu tří dalších žen - obvinění v těchto případech byla stažena na základě dohody, jíž se Britt vzdal práva na odvolání.

Při procesu hájil své činy duševní chorobou - mentální retardaci soud přijal a rozhodl, že Britt nemůže být odsouzen k trestu smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám